Debaty
20/10/2021

Debata ve Vaně: Budějce vs. doprava

Doprava je v Českých Budějicích věčné téma, ať už jde o zacpané příjezdovky, parkování na náměstí nebo cyklodopravu. Jak se na budějické dopravě ale podepsala situace za pandemie? Co to vypovídá o dopravním mixu, prioritách v dopravě a její budoucnosti? A má smysl snižovat maximální povolenou rychlost ve městě na 30 km/h?
Na tyto i další otázky se budeme ptát my (a prostor dostanete, tradičně, samozřejmě i vy!) našich hostů:
  • Jiří Kafka, dopravní specialista z JIKORDu a bývalý ředitel jihočeského ROC Českých drah
  • Lukáš Bajt, cyklokoordinátor pro České Budějovice, člen Dopravní komise města a zastupitel v ČB za HOPB
  • Ondřej Zenkl, dopravní inženýr ze společnosti Zenkl CB, zakladatel budějckého carsharingu Godrive
  • David Janoška, student práv, který se zaměřuje na dopravu, člen Mladých lidovců

Zajímá vás doprava jako celek, přemýšlíte nad smysluplným programem na večer nebo se chcete zeptat na nějakou konkrétní otázku? Budeme se na vás těšit ve středu 20. října od 17:30 v Horké vaně!

Debaty ve Vaně jsou organizovány Mladými lidovci za podpory IKDP.

Na místě budeme dodržovat veškerá hygienická opatření platná v té době. U vchodu budete požádáni o předložení potvrzení o negativním PCR testu (staré max. 7 dní), antigenním testu (staré max. 72 hodin), prodělání onemocnění covid-19 v době ne delší než 180 dní před dnem konání akce nebo o dokončeném očkování proti onemocnění covid-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní. Během akce prosíme o zakrytí dýchacích cest.