Debaty
17/9/2021

Odcházení Angely Merkel – kdo bude vládnout Německu?

Po dlouhých 16 letech končí v čele Německa Angela Merkel. Jaké bylo její období vlády? Co přinesla nejmocnější politička současnosti Evropě a jak na ní budou vzpomínat Češi? Kdo bude jejím nástupcem a jaký to bude mít vliv pro Evropskou unii a Českou republiku?

O tom budeme diskutovat ve středu 29. 9. 2021 od 18:00 v Kavárně co hledá jméno (Stroupežnického 493/10) v Praze. Hosté Pražské besedy budou Zuzana Lizcová, vedoucí Katedry německých a rakouských studií FSV UK, Alexandra Mostýn, novinářka z listu Die Tageszeitung, a Tomáš Petříček, spolupracovník Ústavu mezinárodních vztahů, bývalý ministr zahraničí.

Debatu bude moderovat Tomáš Lindner, redaktor týdeníku Respekt.

Na debatu se můžete hlásit přes přihlašovací formulář. Kapacita místnosti je omezena.

Pražské besedy jsou organizovány Mladými lidovci, Institutem pro křesťansko-demokratickou politiku a nadací Hanns-Seidel-Stiftung.

Na místě budeme dodržovat veškerá hygienická opatření platná v té době. U vchodu budete požádáni o předložení potvrzení o negativním PCR testu (staré max. 7 dní), antigenním testu (staré max. 72 hodin), prodělání onemocnění covid-19 v době ne delší než 180 dní před dnem konání akce nebo o dokončeném očkování proti onemocnění covid-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní. Během akce vyžadujeme zakrytí dýchacích cest.